2020-11-09 07:43:22• hírek • Agerpres

A hétfőtől életbe lépő járványvédelmi intézkedések ellen tüntettek Bukarestben

A hétfőtől életbe lépő járványvédelmi intézkedések ellen tüntettek többen vasárnap este a bukaresti Victoriei téren, a kormány épülete előtt.

A tiltakozók a védőmaszk viselésének kötelezővé tétele, az éjszakai kijárási korlátozás, a piacok bezárása és a kormány által elrendelt többi korlátozó intézkedés ellen emelték fel szavukat. A téren összegyűltek nem viseltek védőmaszkot és nem tartották be a védőtávolságot sem.


Eddig összesen mintegy 7 ezer lej értékben rótt ki bírságot a bukaresti csendőrség a Victoriei téren vasárnap este tüntetők között a járványvédelmi intézkedések be nem tartása miatt. A csendőrség közleménye értelmében a helyszínre kivezényelt csendőri csapatok ismertették a szervezőkkel és a résztvevőkkel a törvényi előírásokat, illetve hogy milyen intézkedések foganatosíthatók ezek be nem tartása esetén.


A hatályos törvények értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt legfeljebb 100 személy részvételével lehet tüntetéseket, demonstrációkat szervezni - hangsúlyozzák a közleményben. Eddig 15 büntetést róttak ki összesen 7 ezer lej értékben, 29 személyt pedig figyelmeztetésben részesítettek az egyéni védelmi intézkedések be nem tartása miatt. Egy személy drón használata miatt kapott bírságot.


A hétfőtől életbe lépő új intézkedésekről szóló sürgősségi kormányrendelet szombaton jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Az ebbe foglalt szabályok hétfőtől 30 napig lesznek érvényesek, és a járványhelyzet alakulásától függően meghosszabbíthatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: